28 octombrie | 16.20 – 18.00 | ANPCDEFP

ARCUB Gabroveni | Sala Librărie

Erasmus+ este programul Uniunii Europene care oferă cetățenilor europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată finanțează parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi, susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret.

Știi care sunt oportunitățile pe care ți le poate oferi Erasmus+?
Erasmus+ schimbă vieți, deschide minți.
Ești tânăr, profesionist sau senior care vrea să-și continue formarea? Ești elev, student, profesor, formator sau voluntar?

Vino alături de noi să afli tot ce-ți poate oferi acest program european dedicat educației, formării, tineretului și sportului. Timp de 30 de ani el a schimbat viețile a peste 9 milioane de oameni. Aceștia au participat la schimburi de tineri, mobilități de învățare sau formare profesională, proiecte de cooperare cu alte țări europene.
Invățarea este un proces care se desfășoară nu numai în sistemul de învățământ, ci în toate celelalte domenii, inclusiv în cultură. Educația prin cultură și cultura prin educație sunt provocări la care Programul Erasmus+ poate răspunde. Vă așteptăm alături de noi cu resurse, idei de proiecte și mărturii directe ale beneficiarilor.

Andra Maria Dobre: Andra este o persoană curioasă din fire, pasionată de educație sub toate formele și mai ales în toate contextele formal, nonformal și informal. În prezent coodonează departamentul care se ocupă de comunicare, promovare, diseminare și exploatare a rezultatelor programului Erasmus+, în cadrul Agenției Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). “Transformăm România prin învățare” este în același timp atât viziunea agenției în care activează, cât și un motto asumat personal. Andra crede în voluntariat și în studiul în altă țară pe care le consideră esențiale în dezvoltarea personală și profesională.

Mariana Nițelea: Mariana a intrat în echipa de comunicare a ANPCDEFP anul acesta pentru a putea contribui la „transformarea României prin învățare“. Ferm convinsă că educația stă la baza dezvoltării – proiectelor, proceselor, oamenilor, rezultatelor – ea aduce cu sine expertiza câștigată la nivel european în cadrul Biroului de Informare al Consiliului Europei la București. Mariana crede în exemplul personal și implicare, în responsabilitate și în formarea pe toată durata vieții. Alături de echipa Agenției, ea este recunoscătoare să poată „schimba vieți și deschide minți“ prin implementarea Programului Erasmus+.

Sari la bara de unelte