
Importanța emoțiilor în învățare și în formarea profesorilor
ARCUB Gabroveni | Sala Arcelor
Echipele care realizează proiecte de calitate pe termen lung se bazează pe încredere, care se hrănește din aprecierea și recunoaștere reciprocă a contribuției fiecăruia. Această atitudine se răsfrânge nu doar asupra copiilor, care primesc ocazia exprimării individualității și cărora li oferă considerație pentru contribuția lor creativă, dar și asupra echipei, unde partenerii își asumă împreună rezultatul proiectului, succesul sau insuccesul acestuia.
Simona David Crisbășanu promovează schimbarea culturii organizaționale la nivel de școală prin colaborarea profesori-elevi-părinți și prin coaching și este membră a Consiliului Director al Federației Coaliția pentru Educație (www.coalitiaedu.ro). Lider al Asociației ROI, Simona a inițiat proiecte precum Zburd-Educaţie prin coaching și Adoptă un liceu. A lucrat cu sute de profesori, elevi și părinți, în calitate de facilitator, coach de echipă și formator. În 2014, Simona a fost nominalizată de către Foreign Policy România printre cei 100 de români care prin puterea ideilor sau a exemplului mișcă lucrurile în România, iar revista Avantaje i-a acordat premiul “Femeia Anului 2014 pentru Excelență în Educație”. De asemenea, Simona se află pe harta inovatorilor sociali din România realizată de Ashoka în 2017.
Cele cinci teme majore din educație considerate prioritare de către Coaliție sunt: calitatea resurselor umane, participare și echitate în școli, descentralizarea sistemului de învățământ, curriculum și evaluare, finanțare și bună guvernanță.
În cadrul acestui atelier interactiv, vom răspunde împreună la întrebări precum:
- cum întreținem energia / entuziasmul celor care participă la implementarea unui proiect?
- cum depășim eșecurile, momentele dificile, când pare că nu mai avem drive-ul pentru a continua?
- cum recunoaștem progresele, cum le marcăm și cum le celebrăm?
- cum ne apreciem propriile contribuții / progrese? dar pe cele ale colegilor și ale elevilor?
- cum ne susținem reciproc pentru a merge mai departe și a crede că “este posibil”?
Coaliția pentru Educație este o federație creată în 2015 de ONG-uri active în domeniu și are ca misiune asumată coagularea energiilor și resurselor pentru împlinirea unei viziuni curajoase despre învățare în România. Federația a fost constituită de un nucleu de organizații neguvernamentale cu peste 10 ani de experiență în domeniu și mii de beneficiari, pe diferite paliere ale educației, fie că este vorba despre preșcolari, elevi, studenți, educatori sau părinți.
Organizațiile membre ale Coaliției pentru Educație sunt: Asociația Aproape de TINEri, Asociația C4C – Communication for Community, Asociația OvidiuRo, Asociația Reper 21, Asociația ROI, Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, Asociația Română de Literație, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, Fundația Noi Orizonturi, Fundația Tineri pentru tineri, Organizația Umanitară CONCORDIA, Questifield, Roma Education Fund, Teach for Romania, United Way România, Universitatea Alternativă. Acestora li se adaugă, ca partener, grupul EDUCATIVA. (sursa: http://coalitiaedu.ro)