Daniela Mișcov este profesor și educator cultural. Conduce Asociația Artelier D în cadrul căreia face programe de educație non-formală pentru stimularea creativității. www.facebook.com/ArtelierD/, artelierd@yahoo.com sau artelierdproiecte2012@gmail.com

Cum a fost ultima lună pentru tine?

Pentru mine situația din ultimele săptămâni a fost dificilă fiindcă am rămas brusc fără venituri, dar și fără contactul cu publicul meu – copiii, familiile. S-au închis deodată școlile, grădinițele, muzeele, tot.

O emoție sau o descoperire

M-a emoționat dialogul cu colegi americani din lumea educației artistice, de la conferința Call to Art, organizată de bloggerița Cindy Ingram. Am simțit comuniunea, umanitatea, căldura, frumusețea în cadrul acestor întâlniri, care m-au inspirat foarte mult. Am învățat, cu această ocazie, două tehnici: mail art și art journaling, pe care le voi folosi. Am descoperit concertul  de fiecare seară, din sufrageria violonistului David Hope din Berlin, numit Hope@Home, pe canalul Arte, și lectura zilnică, făcută pe Facebook, de către actorul englez Patrick Stewart a Sonetelor shakespeariene.

Activități creative

În această perioadă, citesc și postez, în fiecare zi de vineri, fragmente din povești actuale, pe un canal pe care l-am creat  pe YouTube: POVEȘTI CARE NE UMPLU SUFLETUL.

Desfășor o campanie de educație despre sănătate și microbiologie, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, pe platforma Muzeului Victor Babeș. Este un eveniment săptămânal, care se numește JOIA COPIILOR. Primul episod, în 9 aprilie: O mână o spală pe alta.

Împreună cu Muzeul Hărților, voi susține sâmbăta, un program de geografie creativă, cu lecturi și activități educative. Primul episod: In țara cangurilor, în 18 aprilie – vom învăța mai multe despre koala, un animal pe care îl numim incorect ursuleț.

Am conceput și lansat un curs de engleză online, care combină tema igienei cu limba engleză- Healthy Kids. Un început timid, dar frumos, căci m-am  reîntâlnit cu copiii.

Am creat, pentru părinți și profesori, o secțiune creativă pe contul meu de Pinterest, numită Artelier D.

Resurse interesante

Am primit de la rețeaua britanică Earlyarts mai multe resurse de creativitate, din care selectez un link de pe un site bogat în propuneri.

Am descoperit pe site-ul Muzeului Van Gogh multe activități pentru copii, care mă inspiră, si de la alte muzee, din Marea Britanie.

Sari la bara de unelte