FORMĂRI DEDICATE MANAGEMENTULUI PROIECTELOR DE COOPERARE

Vezi anunțul de promovare a apelului pentru înscrieri: https://culturaineducatie.ro/apel-la-inscrieri-formari-gratuite-despre-managementul-proiectelor-de-cooperare-pentru-activitati-culturale-in-sc/

Care sunt avantajele planificării activităților culturale cu o dimensiune educațională sub formă de proiect? Ce resurse instituționale există pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte? Ce finanțări pot sprijini realizarea de proiecte de cultură în educație? Care sunt prioritățile politicilor europene, naționale și locale în domeniu? Cum dezvoltăm parteneriate eficiente și sustenabile? Cum implicăm părinții? Care poate fi rolul comunității locale în general și cum ținem aproape voluntarii și sponsorii? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să vă oferim răspunsuri și să vă provocăm să ne spuneți opiniile voastre.

Vom organiza 2 sesiuni de formare care se adresează unui număr total de 40 de profesioniști din domeniul culturii și din cel al educației.

Fiecare sesiune de formare va avea o durată de 2 zile (12 ore).

Sesiunile de formare se vor desfăşura la Bucureşti în perioada 23-25 octombrie și 6-8 noiembrie.

Partener: Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală

Profilul participantului: artiști și alți profesioniști din domeniul culturii (manageri culturali, muzeografi, tehnicieni, traducători etc) din ONGuri culturale și cadre didactice din învățământul preuniversitar care doresc să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile și să cunoască alți profesioniști din domeniul culturii interesați de temă. Vor avea prioritate la selecție cei care au participat la una dintre sesiunile de formare din cadrul proiectului.

Costurile de participare la curs :

Nu se percepe taxa de participare.

Pentru fiecare sesiune de formare organizatorii vor acoperi costurile de deplasare, cazare și diurnă pentru maxim 4 participanţi care locuiesc şi lucrează în alte oraşe ale ţării. Costurile vor fi decontate de organizatori pe baza documentelor justificative la finalizarea formării, în anumite limite.

Metode și formatori:

Cursul este pregătit şi implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participare şi implicare în procesul de experimentare/învăţare al cursanţilor. Ulterior sesiunilor de formare, participanții vor putea discuta și primi răspunsuri orientative pentru realizarea de activități culturale în școală din partea formatorilor pe forumul online special creat pe site-ul www.culturaineducatie.ro.

Formatorii sunt Raluca Bem-Neamu și Vera Marin.

Mai multe informații despre criteriile de selecție și procedura de înscriere vor fi disponibile în curând.

Sari la bara de unelte