FORMĂRI PENTRU CEI CARE LUCREAZĂ ÎN DOMENIUL CULTURII

NOU!! Puteți consulta apelul la înscrieri aici: https://culturaineducatie.ro/formari-colaboarea-cu-scolile/ . Termen limită: 10 septembrie 2015. 

Care este arhitectura instituţională a sistemului educaţional din România? Câtă libertate are şcoala şi cine sunt persoanele care se ocupă de dezvoltare de proiecte pentru elevi? Cum se pregăteşte o activitate pentru elevi? Ce presupune interacţiunea cu copii? Cum se conduce un proces educativ? Ce este programul Şcoala altfel şi cum se pot implica artiştii şi organizaţiile culturale? Ce beneficii pot aduce activităţile culturale în viaţa copiilor şi tinerilor? Ce impact au asupra şcolii şi obiectivelor sale educaţionale? Ce înseamnă educaţie prin cultură şi care este diferenţa dintre aceasta şi educaţia artistică? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să vă oferim răspunsuri și să vă provocăm să ne spuneți opiniile voastre.

Vom organiza 4 sesiuni de formare care se adresează unui număr total de 80 de artiști și alte persoane care lucrează în domeniul culturii.

Fiecare sesiune de formare va avea o durată de 2 zile (12 ore):

  • 18 -19 septembrie
  • 25-26 septembrie
  • 9-10 octombrie
  • 16-17 octombrie

Sesiunile de formare se vor desfăşura la Bucureşti.

Profilul participantului: artiști și alți profesioniști din domeniul culturii (manageri culturali, muzeografi, tehnicieni, traducători etc) cu experiență în dezvoltarea de activități culturale în școli, care doresc să își îmbunătățească cunoștințele și abilitățile și să cunoască alți profesioniști din domeniul culturii interesați de temă. Participanții trebuie să fi avut până în momentul înscrierii cel puțin o experiență de activitate culturală în cadrul școlii sau în colaborare cu o școală/în educație.

Costurile de participare la curs :

Nu se percepe taxa de participare.

Pentru fiecare sesiune de formare organizatorii vor acoperi costurile de deplasare, cazare și diurnă pentru maxim 5 participanţi care locuiesc şi lucrează în alte oraşe ale ţării. Costurile vor fi decontate de organizatori pe baza documentelor justificative la finalizarea formării, în anumite limite.

Metode și formatori:

Cursul este pregătit şi implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participare şi implicare în procesul de experimentare/învăţare al cursanţilor. Ulterior sesiunilor de formare, participanții vor putea discuta și primi răspunsuri orientative pentru realizarea de activități culturale în școală din partea formatorilor pe forumul online special creat.

Formatori principali:

Claudia Pamfil

Vera Marin

Formatori-practicieni:

Maria Cosmina Dragomir

Iuliana Iordan

Delia Popa

Mădălina Gheorghe Tănase

Sari la bara de unelte