
Fonduri pentru cultura care (re)generează comunități
ARCUB Gabroveni | Sala Librărie
Fundația Comunitară București (FCB) investește banii, timpul și energia bucureștenilor pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Viziunea fundației este ca orașul nostru să devină o comunitate a oamenilor cărora le pasă unii de alții și, împreună, de București. FCB este specialistul în filantropie locală care colectează fonduri de la afaceri locale şi donatori individuali pentru a finanţa iniţiative în comunităţi. FCB este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară și din 2011, a finanțat mai mult de 250 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov cu aproape 3 milioane de lei. În parteneriat cu ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București gestionează Programul de microgranturi pentru proiecte comunitare, un program de finanțare pentru grupuri de inițiativă, adaptat nevoilor culturale ale cartierelor Bucureștiului, aflat la a 2-a ediție.
La Forumul Cultura în educație 2017, FCB va vorbi despre importanța culturii pentru comunități și felul în care organizații și grupuri de inițiativă includ artele în activitățile lor, iar afaceri locale și donatori individuali susțin aceste practici. Împreună vom înțelege mai bine care sunt mizele proiectelor care ajung să obține sprijinul comunității lor și a fondurilor organizaționale private pentru acțiuni bine focalizate la nivel local.
Cristina Văileanu este grants manager în cadrul Fundației Comunitare București. Are o experiență de lucru în organizații non-profit românești și internaționale de 14 ani. Din 2015 lucrează cu Fundația Comunitară București și își folosește experiența în management de proiecte și de finanțări în dezvoltarea de fonduri de finanțare, incubatoare de proiecte și de abilități, analiză de impact sau în programe și procese de evaluare și prioritizare participativă a nevoilor comunităților locale.
Cristina Epure reprezintă Asociația Homemade Culture, realizatori ai HomeFest și inițiatoare a unui grup de inițiativă care anul trecut au performat în scara unui bloc din Crângași (Se joacă cu scara deschisă)
Denissa Voicu este inițiatoare a Grupului de Inițiativă Civică Timpuri Noi, care a realizat 2 proiecte culturale de cartier: Timpuri Noi: Oameni și Povești și Dâmbovița în Timpuri Noi.