Îmi place/Nu-mi place…prin artă

Vă invităm să vizitați Expoziția de artă a copiilor implicați în proiectul „Îmi place/ Nu-mi place… prin artă” găzduită de Muzeul Naţional de Artă Contemporană (str. Izvor, nr 2-4) până pe 26 iunie 2016.

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură este partener în cadrul proiectului ”Îmi place/Nu-mi place… prin artă”  coordonat de Asociația Da’DeCe, co-finanțat de către AFCN.

Despre proiect

Proiectul își propune 16 întâlniri între artiști-pedagogi, elevi de clasele III-VI și muzee de artă modernă și contemporană din 3 orașe, București, Cluj și Constanța,  în vederea creării de către copii a unor lucrări de artă originale și a câte unei expoziții-instalație cu tema “Ce-mi place/Ce nu-mi place”.

Atelierele se vor desfășura în spații din cadrul muzeelor, artiștii vor ghida grupul de copii în procesul creator, pornind de la experiențele celor mici și ajungând la transpunerea acestora în lucrări de artă, în diferite tehnici: pictură, grafică, instalații care stimulează simțurile, fotografie etc.

Expoziția va fi de tip dihotomic prin alăturarea celor doua stări emoționale opuse: plăcerea și neplăcerea, fiecare artist conducând procesul artistic de o manieră proprie viziunii sale artistice, acesta jucând și rolul curatorului prin procesul de conducere a viziunilor artistice ale copiilor către o expoziție coerentă care va fi realizată de grupul de copii conduși de artistul-pedagog.

Artiștii selectați sunt, pe de o parte, foarte novatori și originali în abordare, dar, pe de alta parte au și experiența pedagogică pentru a putea colabora cu grupurile de elevi: Ana Bănică, Aurora Kiraly, Daniela Bălăneanu, Irina Cangeopol, Cuzina, Elena Ilas.

Proiectul urmărește o interacțiune autentică între artiști și copii de 9-12 ani, rezolvând nevoia de exprimare personală a copiilor prin mijloace artistice, într-un cadru autentic și mai liber decât cel asociat învățământului formal.

Mai multe detalii pe: www.asociatiadadece.ro

Cultura în educaţie
Cultura în educaţie
Contul oficial al echipei de proiect.
Related Posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte