Întâlnire Cultura în educație – Muzeul mobil. Privește – Ascultă – Povestește| 14.11.2017 | 18.00 | Muzeul Național de Artă al României

Muzeul mobil | Privește – Ascultă – Povestește

Marți 14 noiembrie 2017 ora 18.00

Muzeul Național de Artă al României
Calea Victoriei 49-53, București

Intrarea liberă

Muzeele deschid porțile, dar uneori trebuie să mai și plece la drum, în întâmpinarea publicului. Accesibilizarea patrimoniului Muzeului Național de Artă al României (MNAR) pentru publicul școlar din medii defavorizate din punct de vedere geografic, economic și social (zone urbane periferice și extra-urbane) a fost miza proiectului Muzeul mobil, cofinanțat de AFCN și derulat în această toamnă pentru aproximativ 300 de copii din Tâncăbești, Ghermănești, Comuna 1 Decembrie, București, Chitila și Sohatu. În urma lui au rămas atât experiențe care merită cunoscute cât și truse cu materiale educative artistice și planuri de lecție.

Ce este un „muzeu mobil”, adică un muzeu dispus să parcurgă distanța până la publicul său potențial, pentru ca întâlnirea cu arta să aibă loc?

Echipa MNAR și partenerii săi vor prezenta marți 14 noiembrie ora 18.00 la Muzeul Național de Artă al României (Calea Victoriei 49-53) aceste instrumente educative care pot fi utilizate de toți cei interesați după ce se familiarizează cu ele. Vom discuta despre cum au fost acestea concepute, dar vom povesti și despre experiența copiilor, profesorilor și educatorilor muzeali implicați în proiect.

De ce sunt lucrările de artă cu valoare de patrimoniu importante pentru educația copiilor? De ce nu este suficientă livrarea de informație despre lucrările de artă și cum se construiesc scenariile contactului copiilor cu arta? Cum devine un muzeu prietenos cu copiii și adulții care nu sunt obișnuiți sau atrași de spațiile culturale instituționale?

Vor participa: Codruța Cruceanu, Mihai Iacob, Alexandra Sorina Neacșu, Iulia Damian

Întâlnirea va avea loc marți 14 noiembrie 2017 la ora 18.00 la Muzeul Național de Artă al României. Înscrierea este deschisă tuturor celor interesați. Vă rugăm să ne trimiteți până luni 13 noiembrie 2017 numele dvs./ al organizației dvs. pe adresa contact@culturaineducatie.ro pentru a confirma participarea.

Rolul participanților:

Formatul întâlnirii va fi unul tip masă-rotundă, invitații oferind la început intervenții punctuale. Vom discuta, plecând de la experiențele fiecăruia dintre participanți, astfel încât la finalul întâlnirii nu veți pleca doar cu mai multe informații, ci și cu noi cunoștințe și posibili parteneri de lucru.

Despre proiect

Întâlnirea are loc în relație cu proiectele București edu-creativ și Parteneri edu-creativi 2017. Proiectul București edu-creativ își propune să pună capitala pe harta centrelor culturale cu cele mai variate oferte de integrare a artei într-un context educațional care stimulează creativitatea si inventivitatea copiilor și tinerilor și care promovează interesul pentru valorile locale prin întâlnirea directă cu artiștii si creațiile acestora. Proiectul Parteneri edu-creativi 2017 îşi propune să creeze o platformă de acompaniere și îndrumare dinamică pentru cinci școli publice şi cinci organizaţii neguvernamentale culturale din Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş şi Târgu Ocna care, formând echipe edu-creative, integrează arta într-un context educațional ce stimulează creativitatea si inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea directă cu artiștii si creațiile acestora.

București edu-creativ și Parteneri edu-creativi 2017 sunt dezvoltate de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.

Parteneri: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, Fundația Comunitară București, Asociația culturală Replika, Asociația 37, Asociația Ești Povești, Asociația Minitremu, Institutul Cultural Francez Timișoara, La firul ierbii, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Municipiului București.


Școli partenere: Școala Gimnazială Sfinții Constantin și Elena din București, Colegiul Costache Negri din Târgu Ocna, Şcoala Gimnazială nr.131 din Rahova – București, Liceul vocațional de artă din Târgu Mureș, Colegiul Naţional Bănăţean din Timișoara.


Parteneri media: Radio România Cultural, The Institute, Graphic Front, Feeder.ro, Zeppelin, Art7, România Pozitivă
Platforma Susține cultura în educație își propune să susțină realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educațională în România prin dezvoltarea unei rețele de profesioniști și organizații și a unor resurse despre practici și politici publice în domeniu.
www.culturaineducatie.ro
www.Facebook.com/culturaineducatie

Proiectul cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB. Proiectul cultural este cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Cultura în educaţie
Cultura în educaţie
Contul oficial al echipei de proiect.
Related Posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte