Întâlnire „Cultura în educație”: O școală altfel tot anul

O școală altfel tot anul

Miercuri 14 octombrie| 18.00 – 20.30

Fundația pentru o societate deschisă (str. Căderea Bastiliei nr.33)

Intrarea liberă

 

Conform unui studiu realizat de Institutul de Științe ale Educației, în programul “Școala Altfel” din anul școlar 2012-2013 activitățile culturale și cele sportive au fost cele mai numeroase. Programul este apreciat atât de profesori, cât și de către părinți și elevi iar ultimii își doresc ca durata sa să fie mai mare. Noi ne întrebăm chiar cum am putea face ca școala ca atare să fie „altfel”. Tot anul! Cu mai multe activități nonformale, cu artă, cultură și sport mai bine integrate în programă și predare, cu colaborări cu artiști și organizații culturale. Katia Pascariu, invitata noastră la această ediție a întâlnirilor „Cultura în educație” vă propune o discuție despre oportunitatea transformării programului “Școala altfel” dintr-un program național punctual, într-o abordare continuă în școlile românești.

Formatul întâlnirii încurajează cunoașterea și schimbul de informații și experiențe dintre participanți.

Despre Katia Pascariu

Actriţă, artist comunitar, voluntar, activist, antropolog – dansator. Co-fondatoare a Asociaţiei ADO – Artă pentru Drepturile Omului şi a Centrului de Artă Comunitară Vârsta4. Este implicată în proiecte de teatru educaţional, social, politic, interdisciplinare şi, uneori, experimentale. Lucrează ca formator şi ca trainer artistic cu persoane în vârstă, copii, persoane provenite din medii defavorizate.

Despre tema propusă

Pornind de la programul inițiat de Ministerul Educației ”Școala altfel” și de la experiența proprie în cadrul acestui program, în ultimii ani, vă invit la o discuție deschisă, cât se poate de informală, dar și de serioasă, despre oportunitatea extinderii acestui program – cum, cu cine, de ce. Ideea de a prelungi și de a integra activități culturale și programe de tip „Școala Altfel” pe parcursul întregului an școlar, de a permite artelor să facă parte din programa școlară pe tot parcursul anului, ideea de a folosi creativitatea și potențialul artistic ca mijloace pedagogice, de exprimare și comunicare, ideea de a schimba sistemul în funcție de oameni și nu invers – sunt câteva teme de la care aș vrea să pornesc. Ca artist care merge și bate la ușile directorilor de școli și licee  am avut experiențe mai bune sau mai rele, dar ce mă frustrează mereu este sentimentul de picătură în ocean.

Discuția va avea loc miercuri 14 octombrie la ora 18.00 la sediul Fundației pentru o societate deschisă (str. Căderea Bastiliei nr.33). Înscrierea este deschisă tuturor celor interesați. Vă rugăm să ne trimiteți până marți 13 octombrie numele dvs./al organizației dvs. pe adresa contact@culturaineducatie.ro pentru a confirma participarea.

Rolul participanților

Formatul întâlnirii va fi unul tip masă-rotundă, moderatorii oferind la început o intervenție punctuală cu rol informativ. Vom discuta, plecând de la experiențele fiecăruia dintre participanți, astfel încât la finalul întâlnirii nu veți pleca doar cu mai multe informații, ci și cu noi cunoștințe și posibili parteneri de lucru.

Follow-up întâlnire

Ulterior întâlnirii veți putea consulta pe site-ul https://culturaineducatie.ro/resurse-online/ diverse publicații, site-uri sau alte instrumente de învățare pe marginea temei propuse. Dacă doriți să contribuiți la dezvoltarea acestei bănci de resurse, vă rugăm să ne scrieți la contact@culturaineducatie.ro.

entru copii, Roata Mare.

www.culturaineducatie.ro

www.Facebook.com/culturaineducatie

Proiectul cultural este finanțat în cadrul Programului Cultural Ești București 2015. Proiectul Susține cultura în educație este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Continutul acestui material nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 – 2014. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Cultura în educaţie
Cultura în educaţie
Contul oficial al echipei de proiect.
Related Posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte