Întâlnire ”Cultura în educație”: Parteneriatele edu-creative. De la experiențe punctuale la proiecte de durată

Luni, 14 noiembrie 2016 | 16.00 – 18.00
Hub-ul cetăţeniei active (în cadrul Bibliotecii Naționale a României – etajul 1)
Bulevardul Unirii nr.22

INTRAREA LIBERĂ

Invitaţi:
Echipele edu-creative:
Iulia Iordan, Asociația Da’DeCe şi Mădălina Sava, Școala Gimnazială nr. 5
Katia Pascariu și Mihaela Michailov, Asociaţia ADO-Artă pentru Drepturile Omului şi Mihaela Enache, Școala Gimnazială „Ferdinand I”
Liliana Basarab, ArtCrowd-artiști în educație şi Mihaela Petre, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”
Sandra Mahvima, Asociația Secția de Coregrafie şi Aureliana Grama, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru”
Mentori și formatori:
Ștefania Ferchedău, Raluca Bem Neamu, Mihai Iacob, Mioara Lujanschi, Raluca Iacob, Simona David-Crisbășanu

Parteneriatul dintre școală și operatori culturali poate lua diverse forme:integrarea artelor ca metode pedagogice creative,valorificarea patrimoniului sau programului cultural al instituțiilor de cultură (muzee, teatre,centre culturale) ca resurse de învățare, utilizarea tehnicilor artistice ca metode de educație nonformală în activitățile extra-curriculare, dezvoltarea de resurse și sugestii metodologice cu conținut cultural pentru cadre didactice, invitarea practicienilor culturali la clasă pentru a inspira elevii și a le prezenta ce presupune urmarea unei profesii cultural-creative, sau acreditarea unor programe pentru curriculum la decizia școli pentru opționale culturale.În ultimii ani există numeroase astfel de inițiative de colaborare între școli și organizațiile culturale. Multe dintre acestea au dificultăți de a-și continua activitatea sau de a dezvolta proiecte mai complexe şi cu un impact mai mare pentru elevi.
Proiectul Parteneri edu-creativi, inițiativă asociată platformei Susține cultura în educație, și-a propus să reprezinte o platformă de acompaniere dinamică pentru școli şi ONGuri culturale din Bucureşti care, lucrând împreună, integrează arta într-un context educațional care stimulează creativitatea și inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea cu artiștii și creațiile acestora.

Vă așteptăm luni 14 noiembrie la ora 16:00 la Biblioteca Națională a României să aflați cum am lucrat pentru a conduce echipele edu-creative pentru a dezvolta planuri de proiecte de calitate și cu șanse de sustenabilitate și pentru a afla rezultatele activităților artistice realizate în școli.

 
Înscrierea este deschisă tuturor celor interesați. Vă rugăm să ne trimiteți până sâmbătă, 12 noiembrie,  numele dvs./al organizației dvs. pe adresa contact@culturaineducatie.ro pentru a confirma participarea.

 
Promotor: Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.
Parteneri: Centrul pentru Educație și Formare Sintagma, Asociația ADO – Arte pentru Drepturile Omului, Asociația ArtCrowd- artiști în educație, Asociatia Secţia de Coregrafie, Asociatia Da’DeCe.
Şcoli partenere: Școala Ferdinand I, Şcoala Gumnazială nr. 5, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru”, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”. Parteneri asociați: Biblioteca Națională a României, Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit.

 
Proiectul Parteneri edu-creativi este finanțat în cadrul programului București – Orașul in-vizibil de către Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB.

Cultura în educaţie
Cultura în educaţie
Contul oficial al echipei de proiect.
Related Posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte