Întâlnire Cultura în educație – Școala experiment: importanța eșecului în învățare | 4.10.2017 | 18.00 | Biblioteca “Radu Rosetti”, Onești

Școala experiment: importanța eșecului în învățare
Miercuri, 4 octombrie 2017, ora 17:00
Biblioteca “Radu Rosetti”
Bulevardul Oituz nr. 13A, Onești

Intrarea liberă

Invitate:
Mihaela Mihăilă, profesor Colegiul Național Costache Negri
Irina Bălan, instigator cultural

Suntem obișnuiți ca eșecul în școala românească să fie ascuns, camuflat. Indiferent că vorbim de eșec la nivelul elevilor sau profesorilor, cu toții trebuie “să dăm bine pe hârtie”, lucru care se traduce într-o obsesie a performanței, evaluărilor și conformității. La polul opus, școli din toată lumea încep să includă în curriculum cursuri despre eșec: ideile nereușite sunt extrem de utile și inovatoare în medii care încurajează experimentele. Eșecul nu trebuie să fie traumatizant, ci să devină premisa pentru noi încercări abordate cu entuziasm. Cum ar fi să ne asumăm această abordare și în clasele noastre? Poate arta în școală să ne ajute în a face pași în această direcție?

Vă invităm miercuri, 4 octombrie de la ora 17.00 la o nouă întâlnire cultura în educație în care să discutăm despre propriile experiențe, proiecte, și să aflăm împreună despre noi modele de educație. Discuția va fi inițiată de Mihaela Mihăila (profesor de limba și literatura română la Colegiul Național Costache Negri din Târgu Ocna) și Irina Bălan (instigator cultural la Asociația 37 și educator la Cercul de artă contemporană), pornind de la exemplul colaborării în proiectul Parteneri edu-creativi 2017.

Despre invitate:
Mihaela Mihăilă este profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național “Costache Negri” Târgu Ocna, responsabilă a Comisiei media, informatizare și promovarea imaginii, membru în Consiliul de administrație al școlii și dirigintă la clasa a XI-a.

Cu experințe diverse în publicitate, PR, film, scenaristică și editare de carte, Irina Bălan a terminat Istoria Artei în cadrul Universității Naționale din București cu o bursă Erasmus de Pedagogia Artei la Accademia di Belle Arti di Roma. A realizat programe educative în colaborare cu Asociația Da’ De Ce, Asociația 37 și Galeria Posibilă pentru spații precum Muzeul Național de Artă Contemporană, Institutul Francez, Cărturești, Romanian Design Week, grădinițe, școli și licee.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 4 octombrie 2017, ora 17.00 la Biblioteca Radu Rosetti din Onești. Înscrierea este deschisă tuturor celor interesați. Vă rugăm să ne trimiteți până marți, 5 octombrie 2017, numele dvs./ al organizației dvs. Pe adresa contact@culturaineducatie.ro pentru a confirma participarea.

■■
Despre proiect

Întâlnirea are loc în cadrul proiectului Parteneri edu-creativi 2017, sub umbrela platformei Cultura în educație coordonată de MetruCub. Proiectul Parteneriedu-creativi 2017 îşi propune să creeze o platformă de acompaniere și îndrumare dinamică pentru cinci școli publice şi cinci organizaţii neguvernamentale culturale din Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş şi Târgu Ocna care, formând echipe edu-creative, integrează arta într-un context educațional ce stimulează creativitatea și inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea directă cu artiștii și creațiile acestora.

Parteneri edu-creativi 2017 este un proiect dezvoltat de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.

Parteneri: Asociația 37, Asociația culturală Replika, Asociația Ești Povești, Asociația Minitremu, Institutul Cultural Francez Timișoara, La firul ierbii, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Municipiului București.
Școli partenere: Costache Negri din Târgu Ocna, Școala Gimnazială Sfinții Constantin și Elena din București, Colegiul Național, Şcoala Gimnazială nr.131 din Rahova – București, Liceul vocațional de artă din Târgu Mureș, Colegiul Naţional Bănăţean din Timișoara.
Parteneri media: Radio România Cultural, Kinder Trips, Graphic Front, Feeder.ro, Zeppelin.

■■
Platforma Susține cultura în educație își propune să susțină realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educațională în România prin dezvoltarea unei rețele de profesioniști și organizații și a unor resurse despre practici și politici publice în domeniu.
www.culturaineducatie.ro
www.Facebook.com/culturaineducatie

Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Cultura în educaţie
Cultura în educaţie
Contul oficial al echipei de proiect.
Related Posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte