O ieșire culturală cu elevii în București. Instituțiile publice se prezintă școlilor

Aceasta nu este o carte obișnuită, ci este de fapt o carte de vizită mai altfel. Cu ajutorul ei veți cunoaște mai bine care sunt instituțiile culturale din București și ce programe oferă ele școlilor, profesorilor, copiilor și tinerilor.

Cum pot actorii, muzeografii, educatorii culturali care lucrează în aceste instituții să contribuie la o educație de calitate? Cum pot veni în întâmpinerea cadrelor didactice pentru a le sprijini să împrospăteze informația pe care o transmit, să își șlefuiască metodele de predare și să îi motiveze pe elevi să învețe, să fie creativi și să se dezvolte armonios, fiind în contact cu valori, cunoștințe și emoții care îi ajută să se înțeleagă și să cuprindă lumea din jurul lor –  atât pe cea din prezent, cât și pe cele care au fost și nu sunt încă? Ce oportunități pentru educația artistică, educația prin și pentru cultură a copiilor și tinerilor există în sectorul cultural public din București?

La unele dintre aceste întrebări răspund chiar instituțiile care își prezintă istoria, profilul cultural și programele dedicate sau deschise școlilor.

***

Asociația MetruCub mulțumește instituțiilor publice de cultură care au trimis texte de prezentare.

Toate drepturile rezervate autorilor. Nicio partea din această publicație nu poate fi reprodusă, stocată sau transmisă prin orice mijloace de natură electronică, mecanică, de copiere sau alte forme, fără permisiunea autorilor.

Concept și coordonare a publicației: Raluca Iacob

Editare: Irina Bălan

Corectură: Iuliana Glăvan

Design: Radu Manelici

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură

București, Noiembrie 2017

ISBN 978-973-0-25665-9

Descarcă gratuit publicația în format .pdf

Publicația O ieșire culturală cu elevii în București. Instituțiile publice se prezintă școlilor apare în cadrul proiectului București edu-creativ, finanțat în cadrul Programului cultural București  – Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB și de către Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul București edu-creativ este coordonat de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și realizat în parteneriat cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Fundația Comunitară București, Asociația Culturală Replika, Școala Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena”, Asociația Ești Povești și Şcoala nr.131 din Bucureşti.

Publicația nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la bara de unelte