Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română

Înființată în 1957, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, subordonată direct Centrului Național al Cinematografiei (CNC), este o instituție publică de cultură, de interes național, având ca obiect de activitate evidența, cercetarea, colecționarea, conservarea, restaurarea și punerea în valoare a patrimoniului cinematografic național, precum și organizarea de evenimente specifice, dezvoltarea și promovarea culturii și a educației cinematografice în România, prin sălile de cinema Eforie („Jean Georgescu”) și Union („Paul Călinescu”) ale Cinematecii Române din București.

Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:
Minicinema (proiecții speciale pentru copii și adolescenți, cu tarif minimal, în diminețile de weekend la Cinemateca Union), proiecții speciale pentru programul național „Şcoala Altfel”, Cinemateca pentru toți, Cinemateca liceenilor, CinemAddicts etc.

Contact:
Sediul central Arhiva Națională de Filme: Șos. Sabarului nr. 2, Jilava, Ilfov
Sala Eforie („Jean Georgescu”): Str. Eforie nr. 2, sector 5, București
Sala Union („Paul Călinescu”): Str. Ion Câmpineanu nr. 21, sector 1, București
www.anf-cinemateca.ro
https://ro-ro.facebook.com/cinemateca.romana
cinematecaromana@gmail.com
021.450.12.67 (sediul central)/ 021.313.04.83 (Sala Eforie)/ 021.313.92.89 (Sala Union)

Informație trimisă în septembrie 2017 pentru integrare în publicația O ieșire culturală cu elevii în București. Instituțiile publice se prezintă școlilor (Asociația MetruCub, 2017).

Related Projects
    Sari la bara de unelte