Arta pentru copii

>> Arta pentru copii <<
Organizație suport: Asociația Galeria Nouă

Domeniu de activitate
Arte vizuale

Statutul inițiatorului
ONG | Inițiativă de artist

Descrierea proiectului
Arta pentru copii este un program educational initiat de Asociatia Galeria Noua. Pe langa programele de sustinere si promovare a artei contemporane (expozitii, conferinte, publicatii) pe care Galearia Nouă le-a desfasurat constant incepand din 2001, am realizat importanta formarii si educarii interesului pentru aceasta zona artistica. Intelegerea artei si formarea culturii vizuale se poate face doar prin educatie, incepand de la generatiile tinere. Atelierele „Sa intelegem arta contemporana” au fost realizate in perioada august-septembrie 2012 in parteneriat cu MNAC, cu sprijinul financiar al AFCN. Autor si coordonator proiect: Aurora Kiraly. Prezentari si ateliere realizate impreuna cu Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu.

La ultima intalnire din seria „Sa intelegem arta contemporana”am facut o trecere in revista a subiectelor pe care le-am abordat pe parcursul programului. Am rasfoit cartea The Art Book for Children, publicata la Phaidon Press si am vorbit despre Leonardo da Vinci, Sandro Boticelli, Peter Bruegel cel Batran, Jan van Eyck, Vincent, Van Gogh, Claude Monet, Edgar Degas, Pablo Picasso, Juan Miro, Jackson Pollock, arta optica, Andy Warhol, Gilbert & George, Christo & Jean-Claude, Cindy Sherman si altii. In acest fel am putut revedea imagini si teme despre care am povestit de-a lungul cursului si fiecare dintre copii a avut ocazia sa intervina cu remarci si comentarii.

La atelierul practic au realizat o lucrarea despre una dintre temele, lucrarile, artistii care i-au impresionat sau despre ce a insemnat experienta acestor intalniri pentru ei. Rezultatele le puteti vedea mai jos.

Ca organizatori, am avut un sentiment de mare satisfactie sa incheiem aceasta prima sesiune de cursuri. Ne-am dat seama de importanta educatiei si informarii pe teme de arta vizuala la varsta copilariei. Suntem siguri ca interesul copiilor pentru arta pe care o vor vedea in viitor in muzee, in galerii sau pe strada va fi mai ridicat, pentru ca acum au o baza si o serie de repere despre temele si problematicile ridicate de artistii contemporani. Copiii au fost extraordinari, fara exceptie, am lucrat si ne-am simtit minunat impreuna pe parcursul intalnirilor. Toata echipa noastra – Simona, Romana, Cristiana si Aurora – a fost impresionata sa vada modul cum au fost percepute prezentarile pe care le-am facut si cum s-au reflectat in lucrarile pe care le-au facut la atelierele
practice.

Anul lansării
2012

Status
Încheiat

Beneficiari pe grupuri de vârstă
Școală primară | Gimnaziu

Arie de acțiune
Local

Traineri/ experți/ artiști implicați
> Aurora Kiraly, Simona Dumitriu, Romana Mateias si Cristiana Serbanescu

Număr beneficiari
N/A

Parteneri
Muzeul Național de Artă Contemporană

Documentare video online

Canal Youtube

Persoana și datele de contact ale organizatorilor
Aurora Kiraly
E-mail: aurora.kiraly@gmail.com
Web: artapentrucopii.blogspot.ro

Related Projects
    Sari la bara de unelte