ArtCrowd – Artiști în educație

>> ArtCrowd – Artiști în educație <<

Domenii de activitate
Arte vizuale | Patrimoniu material | Teatru | Arhitectură | Design | Literatură/carte/ lectură | Interdisciplinar

Statutul organizației
ONG

Descrierea organizației
ArtCrowd – Artiști în educație este o organizație culturală ce dezvoltă, prin intermediul artei, competențele analitice, emoționale, sociale, estetice și lingvistice ale copiilor și adolescenților cu vârste cupinse intre 7-18 ani. Viziunea ArtCrowd este includerea educației artistice de calitate în educația tuturor copiilor din România.

Echipa ArtCrowd este formată din profesioniști din domeniile arte vizuale, teatru și arhitectură, care își unesc expertiza pedagogică pentru a crea concepte educaționale pentru școli particulare și de stat. Acestea sunt dezvoltate și adaptate în urma fiecărei întâlniri cu copiii și adolescenții cu care lucrăm.

Atelierele interdisciplinare pe care le oferim se bazează pe propria noastră practică artistică și pe experiența acumulată în timp ca pedagogi de artă, atât în România cât şi în alte ţări (Austria, SUA).

Echipa ArtCrowd lucrează la cerere în limba română, germană sau engleză atât cu școli de stat, cât și particulare. Pâna în prezent am colaborat cu şcoli în România și Austria. Pentru a putea oferi concepte cât mai diverse, suntem mereu în căutare de colaboratori din toate domeniile artei și din zona managementului cultural, precum și de vorbitori de limba engleză și germană.

PROIECTE 2015
> Țomapan – Istoria și practica artei pentru copii – curs de 1 an, pentru grupa de vârstă 7-11 ani, pilotat anul școlar 2014-2015 (septembrie 2014 – iunie 2015) la Compania Mică Afterschool, București, în limba germană, cu elevi de clasa I. Urmează să înceapă la Genesis Collegiate, școală particulară București, clasele 0-8, în limba română.
> De la portret la Tableau Vivant – atelier despre reprezentare și auto-reprezentare. Școala Altfel 2015 la clasa a III-a, Școala 23, București.
> Ghiduș de Câmpulung – patrimoniul arhitectural și afectiv văzut de copii – program de vară, 22-28 iunie 2015, Vila Golescu, Câmpulung Muscel, în parteneriat cu Fundația ProPatrimonio.
> Odiseea Reloaded – călătorie în lumea teatrului de umbre umane – program de vară, 7-11 septembrie 2015, Câmpulung-Muscel.

ECHIPA
> Delia Popa, Președinte, co-fondatoare, doctorat în management cultural (ULB Sibiu, 2014), artistă vizuală, pedagog de artă (certificat pedagogic UNARTE, București)
> Vanda Maria Sturdza, co-fondatoare, scenograf (experiență 5 ani artist invitat în școli din Viena, Austria)
> Alexandra Mihailciuc, Arhitect-atestat ca educator prin artă (Franța)
> Daniela Pălimariu, artistă vizuală (training cu ArtCrowd ca pedagog de artă 1 an, anul școlar 2014-2015)

Anul lansării organizației
2013

Status proiecte educaționale
În curs

Beneficiari pe grupuri de vârstă
Școală primară | Gimnaziu

Arie de acțiune
Național

Traineri/ experți/ artiști implicați
Delia Popa
Alexandra Mihailciuc
Daniela Pălimariu

Număr beneficiari
aprox. 200 beneficiari (de la înființare)

Parteneri
Pro Patrimonio, MetruCub, Cărturești, Keyko, Zeppelin Schule, Asociația Maria, Povestașii

Buget
a) mic < 3000 Eur
b) fonduri publice | fonduri private

Direcții de dezvoltare a organizației
ArtCrowd preconizează să aibă două mari direcții de dezvoltare:
> Conceperea și implementarea de cursuri de artă în școli din România
> Oferirea de cursuri online

Documentare video online

Persoana și datele de contact
Delia Popa
E-mail: artcrowd1@gmail.com
Web: www.artcrowd.ro
Tel: 0720 946 658

Related Projects
    Sari la bara de unelte