Artelier D, Proiecte pentru copii

>> Artelier D, Proiecte pentru copii <<

Domeniu de activitate
Interdisciplinar

Statutul organizației
ONG

Descrierea organizației
Artelier D s-a născut din dorinţa de a oferi copiilor şi părinţilor accesul la literatură contemporană şi la formule noi de teatru. Sloganul nostru “aproape de copii” pune in evidenţa relaţia specială cu copiii, situaţi mereu aproape –fizic şi filozofic. Obiective noastre sunt să:
> Stimulăm creativitatea copiilor, prin intermediul conceptului de atelier interactiv şi interdisciplinar.
> Oferim acces la artă şi cultură copiilor.
> Facem educaţie culturală prin artă – teatru, literatură, arte plastice, muzică, mişcare scenică. Intrucât suntem asociaţi grupului global Food Revolution Community – educaţia culinară este, de asemenea, parte a misiunii noastre, ea fiind mereu asociată cu poveştile.
Ne preocupă în tot ceea ce facem educarea inteligenţei emoţionale şi nevoile copiilor cu vârste între 1-14 ani. Colaboratorii noștri sunt specialişti, profesionişti și voluntari, în principal părinți.

Am desfăşurat în fiecare an, începând cu ianuarie 2012, în medie 4-5 proiecte mari, constând în ateliere săptămânale pe parcursul unui an, cât şi 2 spectacole de teatru (în 2015, unul în parteneriat cu Asociaţia DaDeCe – Joc în verde). Lor li se adaugă proiecte mai mici, la solicitarea grădiniţelor, şcolilor, în special în timpul programului Şcoala Altfel. În curs se afla proiectul Grădina de artă, început în iunie 2015.

Grădina de artă
> Tabara de vara cu povesti romanesti si carti noi, cu activitati creative si explorari senzoriale, in/cu lut, apa, nisip, hartie si carton, lumina si umbra, alb si negru, instalatii aeriene, lemn si frunze, flori si sfoara, semne si mazgalituri, culori si transformari, la Grow Up Kindergarten. Gradina de arta este conceputa ca o serie de 5 ateliere saptamanale: Explorari senzoriale, Calendarul naturii, Let’s Play English, Traista cu povesti romanesti, Cartea mea frumoasa, iar un atelier de teatru- de doua ori pe luna, Atelierul Pinocchio.
In “Gradina de arta” exploram natura prin scurte excursii in zona verde din jur , in cadrul unei strategii de educatie outdoor. Descoperim copaci si plante, aflam despre nori si vreme, la Atelierul Calendarul naturii.
> La Atelierul Let’s Play English invatam cantece, poezii si jocuri in limba engleza. De doua ori pe luna participam la Atelierul Pinocchio, facem teatru de papusi: asistam la spectacol, facem improvizatii teatrale si confectionam papusi.

Anul lansării organizației
2012

Status proiecte educaționale
În curs

Beneficiari pe grupuri de vârstă
Grădiniță | Școală primară | Gimnaziu

Arie de acțiune
Local | Național

Traineri/ experți/ artiști implicați
> actori, artişti plastici, educatori/institutori, profesori,manageri culturali

Număr beneficiari
1780

Parteneri
> Librăria Bastilia, Casa Mărgărit, Casa de pe chei, Ceainăria cu cărţi, Grădiniţa Grow Up, Sandra Afterschool, Afterschool Micul Şcolar, FROG, City Forest, Biblioteca Naţională a României, Primăria Mogoşoaia, Atelierul lui Pixie Giurgiu, Institutul Cultural Român Bucureşti, Curtea Veche Publishing, Editura Litera, Editura Nemi, Annantalo Cultural Centre Helsinki, Small size big citizens network, Early Arts UK.

Buget
a) mic < 3000 Eur b) fonduri private Persoana și datele de contact
Daniela Mişcov
E-mail: artelierd@yahoo.com
Web: artelierd.wordpress.com
Tel: 0724 554 199

Related Projects
    Sari la bara de unelte