eematico Research

>> eematico Research <<

Domenii de activitate
Arhitectură | Design | Noi tehnologii | Interdisciplinar | Educație prin construire

Statutul inițiatorului
Microintreprindere și asociatie non-profit in curs de constituire

Descrierea organizației
eematico Research este o organizație care creează programe de educație experiențială menite să dezvolte abilitățile de viață necesare în secolul XXI.

De ce: deoarece noi cei de la eematico credem că joaca este mecanismul fundamental de învațare și construirea (ingineria) este cea mai avansată formă a sa.

Cine este eematico: Ion, Adina, Luiza, Caro, Andreea, Bogdan, Mihaela, Nicu, Vasi, Irina și Ioana. Și cine își va mai dori pe parcurs să ni se alăture. Suntem arhitecți, psihologi, ingineri, filologi, designeri și oameni de comunicare și marketing. Împreună, de mai bine de 4 ani, ne folosim pasiunea, ideile și priceperea pentru a dezvolta ceea ce credem noi că este necesar pentru o educație completa și adecvată nevoilor copilului și adultului în secolul XXI. Ideile noastre au fost validate de copii și părinți, ERSTE Foundation, Lego Foundation, Ashoka Foundation și alte numeroase organizații.

Cum: prin activități, metode și materiale special concepute si testate de noi pentru a atinge obiectivele noastre educaționale într-un mod cât mai distractiv și antrenant cu putință. Urmărim așadar sa dezvoltăm prin joacă si construire: abilitatea de a lua decizii, de a rezolva probleme deschise, de a își planifica, organiza și prioritiza acțiunile, de a comunica și colabora, de a ști când este bine să fii competitiv și cand nu, de a întelege și folosi responsabil tehnologia umana, de autoexprimare și determinare, de a face, de a fi creativ. Toate acestea sunt abilitați definite de NACE – USA ca fiind necesare pentru lucrul și antreprenoriatul secolului XXI. La acestea adaugăm cunostințele academice care sunt strâns legate de activitățile noastre de bricolaj, construire si joc.

Unde: în studioul nostru de bricolaj de la NodMakerspace, în grădinițe și școli, în tabere și excursii, la evenimente și oriunde educația noastră găsește un sol fertil.

Cu ce: cu oameni pricepuți, cu pasiune, distracție, cu materiale didactice special create de noi, cu peste 100 de scule, unelte și aparate, cu materiale diverse de la carton la lemn trecând prin motorașe și microcomputere. Și cu orice poate deveni un instrument distractiv și bun de învățare.
Cui ne adresăm: copiilor de la 4 la 14 ani, adulților și oricui este interesat să exploreze lumea prin joacă și facere. Nu dorim să limităm accesul la educația noastră și de aceea căutam sa dezvoltăm prin ONG-ul nostru capacitatea de a împărtași experientele noastre și copiilor din mediile defavorizate. Anul lansării organizației 2015 sub aceasta formă. În alta structura organizatorică din 2011

Status
În curs

Beneficiari pe grupuri de vârstă
Grădiniță | Școală primară

Arie de acțiune
Local | Național

Traineri/ experți/ artiști implicați
Adina Marin, Irina Bogdan, Luiza Udrea, Andreea Panoiu, Carolina Pascal, Mihaela Sultana, Ioana Mladin, Bogdan Balanescu, Nicolae Ion, Vasile Stoica Cristian

Număr beneficiari
peste 500 copii și 30 adulți de la deschiderea oficială

Parteneri
ERSTE Foundation, Bosch Romania, Renault România, NodMakerspace, Altax Decor, Climalux Center, NeoBos Arhitectura

Buget
a) mare > 10.000 Eur
b) fonduri private| altele

Direcții de dezvoltare ale organizației
> Cursuri specializate pentru copii de 4-6 ani și 7-12 ani – de cunoaștere, inginerie, tehnologie, design și bricolaj;
> Cursuri pentru grădinițe si școli;
> Tabere de bricolaj;
> Excursii tematice;
> Evenimente educaționale pentru adulți și copii;
> Proiect social de descoperire vocațională pentru copii din mediile defavorizate.

Documentare video online

Canalul eematico youtube
https://www.youtube.com/channel/UCdMe5b9sRwUJZTzG4_uspVg

Persoana și datele de contact ale organizatorilor
Ion Neculai
E-mail: ion@eematico.org
Web: www.eematico.org, www.facebook.com/eematico
Tel: 0744 150 928

Related Projects
    Sari la bara de unelte