Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”

Institutul are ca obiect de activitate identificarea, culegerea, arhivarea, cercetarea și publicarea documentelor referitoare la Holocaust, în rezolvarea unor probleme științifice, precum și elaborarea și implementarea de programe educaționale privind acest fenomen istoric. Cu scopul articulării misiunii sale, Institutul „Elie Wiesel”  iniţiază acţiuni cu caracter cultural, ştiinţific, educaţional şi legal pentru protejarea memoriei victimelor Holocaustului. Începând cu 2016 Institutul coordonează activităţile în vederea realizării unui muzeu de istorie al evreilor din România.

Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” este acreditat să furnizeze programul de formare continuă „Holocaustul, combaterea rasismului şi xenofobiei” destinat profesorilor de ştiinţe socio-umane (aria om și societate) şi diriginţilor din învăţământul preuniversitar. Anual este desfășurat  programul Școala Altfel, care se adresează elevilor din ciclul de învățământ preuniversitar, având ca obiectiv lărgirea orizontului de informație asupra episodului istoric Holocaust.

Institutul are în dotare o bibliotecă ce poate fi consultată gratuit  și organizează conferințe și evenimente în profilul misiunii sale pentru publicul larg.

Contact:

Bd. Dacia nr. 89, sector 1, București

http://www.inshr-ew.ro

https://ro-ro.facebook.com/InstitutulElieWiesel

office@inshr-ew.ro

021.318.09.39

Persoană de contact: Elisabeth Ungureanu

Informație trimisă în septembrie 2017 pentru integrare în publicația O ieșire culturală cu elevii în București. Instituțiile publice se prezintă școlilor (Asociația MetruCub, 2017).

Related Projects
    Sari la bara de unelte