Muzeul National de Artă Contemporană (MNAC) a fost înființat în anul 2001 și s-a deschis la noul sediu de la Palatul Parlamentului, aripa E4, în toamna anului 2004. În cei cincisprezece ani de când s-a deschis, muzeul a avut un program expozițional care și-a propus să acopere cât mai multe dintre zonele de interes din și pentru arta românească contemporană, lucru care a însemnat inclusiv expunerea, de multe ori pentru prima dată, a unor artiști sau grupuri importante din România și din străinătate. S-au expus și se expun în continuare atât artiști tineri, cât și cele mai relevante nume ale artei contemporane românești și internaționale, de la cele mai noi la media și formele tradiționale de expresie, de la expoziții tematice până la retrospective sau proiecte individuale, de la arta conceptuală la banda desenată, dar și arhitectură, design și planificare urbană. Prin aceste juxtapuneri, nu de puține ori surprinzătoare, se urmărește să se contureze imaginea de ansamblu a contextului cultural și artistic actual. Vă așteptăm la muzeu pentru a explora ce înseamnă arta contemporană și pentru a experimenta tehnici artistice în cadrul unor ateliere practice susținute de noi și invitații noștri.
Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:
Școala la MNAC – la cerere pe tot parcursul anului: ateliere susținute de artiști invitați sau de echipa muzeului, în care participanții pot explora diverse tehnici și media artistice: desen, colaj, monotipie, linotipie, mozaic, serigrafie, cianotipie, obiect, instalație etc.
Școala Altfel – pe bază de programare, vizite ghidate și interactive.
Make MNAC your classroom – la muzeu poți învăța despre orice, prin artă sau în jurul ei. Putem gândi împreună cu profesorii ateliere practice care să însoțească tema predată, sau vă putem găzdui, oferindu-vă cel mai plăcut cadru pentru lecții de orice fel.
Contact:
Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea din str. 13 Septembrie, poarta A3/B3, sector 5, București
https://www.facebook.com/mnacbucharest
info@mnac.ro, ionescu.malina@gmail.com
021.318.91.37/0721.378.679
Persoană de contact: Mălina Ionescu
Informație trimisă în septembrie 2017 pentru integrare în publicația O ieșire culturală cu elevii în București. Instituțiile publice se prezintă școlilor (Asociația MetruCub, 2017).