Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii şi-a început activitatea în anul 1998, lansată inițial ca o companie independentă, care a demonstrat că este o „voce” unică şi originală în peisajul artistic românesc, dar şi internaţional. Nicăieri în lume nu există un astfel de ansamblu, instituţia îndeplinind atât un rol cultural-artistic, cât şi unul educativ. Începând din anul 2003, Opera Comică pentru Copii a devenit instituţie publică în subordonarea Primăriei capitalei, iar din 2014 este condusă de soprana Felicia Filip.

Pe lângă reprezentațiile din program, în care se pune accent pe interactivitate, pe atmosfera creată în sala de spectacol și în afara ei, se derulează proiecte speciale, pentru a consolida și mai mult relația dintre public și scenă. Acestea includ tururi ghidate: În Spatele Cortinei, concerte lecție, campaniile: Bilet în așteptare și Prietenul OCC, precum și evenimente speciale: Noaptea Muzeelor sau Noaptea Vrăjitoarelor. De asemenea, trimestrial, editează și distribuie gratuit OCC-Revista pentru Copii, un instrument util atât pentru părinți, cât și pentru profesori, care include programul instituțiilor de cultură adresate celor mici.

Sediul din Calea Giulești găzduiește trei săli de spectacole: Sala Mare, cu o capacitate de 424 de locuri, Salonul Mozart, cu 120 de locuri, și Sala UnderGrant, cu 120 de locuri, unde evoluează atât soliști importanți ai scenei românești, cât și copii și tineri talentați. Lunar, Opera Comică este vizitată de aproximativ 10.000 de copii.

Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:

Spectacole de operă, operetă, balet și musical programate în timpul săptămânii, cu oferte adaptate grupurilor organizate și transport inclus; Festivalul Hansel și Gretel – exclusiv dedicat școlilor și grădinițelor, cu trei premiere anunțate în cadrul festivalului.

Contact:

Calea Giulești nr. 16, sector 6, București

www.operacomica.ro

www.facebook.com/OperaComica

021.319.28.19

Persoane de contact:

Sectoarele 2, 3, 5 – Miriam Crăciun, 0751.186.033, occ.sector3@gmail.com

Sectoarele 1, 4, 6 – Iulia Nițulescu, 0754.079.971, occ.sector1@gmail.com

Related Projects
    Sari la bara de unelte