Școala de Vară Azuga

>> Școala de Vară Azuga <<
Organizație suport în 2012 și 2014: Centrul pentru Educație și Formare Sintagma

Domeniu de activitate
Dans | Teatru | Arte vizuale

Statutul inițiatorului
Inițiativă de artist

Descrierea proiectului
Școala de Vară Azuga este un proiect anual de intervenție culturală și educație prin artă adresat copiilor din Azuga, indiferent de categoria socială din care provin sau de nivelul lor de pregătire, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Prin joc, dans, mișcare, desen, scris, copiii capată abilități de comunicare, acumulează experiențe sociale, umane și artistice. Dezvoltarea artistică a oricăruia dintre ei, crearea unui cadru în care creativitatea și imaginația să se poată dezvolta, sunt premisele unei comunicări care-l ajută pe copil să se autoreprezinte cât mai adecvat. Cele 3 ediții ale proiectului au inclus o diversitate de ateliere de dans și mișcare, hip hop, improvizație teatrală, dramaturgie urbană, fotografie realizate de artiștii îndrumători. În 2012 s-a realizat un spectacol cu copiii participanți, procesul de lucru fiind documentat în cadrul unui film documentar.

Proiectul a fost inițiat în 2011 de coregrafele Mihaela Dancs și Mădălina Dan, în urma unei rezidențe de creație desfășurate la sala de sport din Azuga, și a fost lansat în 2012, având ca structură suport Centrul Sintagma. Liceul Teoretic Azuga a susținut proiectul oferind spații de desfășurare și contribuind la înscrierea participanților.

Anul lansării
2012

Status
În curs

Beneficiari pe grupuri de vârstă
Școală primară | Gimnaziu

Arie de acțiune
Local

Traineri/ experți/ artiști implicați
Mihaela Dancs, Mădălina Dan, Paul Dunca, Mihaela Michailov, Alexandra Cucu, Simona Ghiță, Andreea Eșanu, Mircea Ghinea, Monica Botez, Răzvan Bumbeș, Ștefania Ferchedău, Mihai Iacob

Număr beneficiari
aprox. 50 copii participanți la fiecare ediție

Număr de ediții
3

Parteneri
– Liceul Teoretic Azuga – permanent
– Primăria Azuga (pentru prima ediție)

Buget
a) 0 / voluntariat, mic < 3.000 Eur
b) fonduri private
În prezent, prin voluntariat, donații și fonduri private. Ediția 2012 a beneficiat de o finanțare AFCN.

Direcții de dezvoltare ale proiectului
Școala de vară Azuga este primul proiect de educație prin artă derulat la Azuga. Conceput ca un format deschis tuturor copiilor din Azuga cu vârste între 7 și 14 ani, proiectul pune bazele unui program ce dorește să se permanentizeze. În viitor, proiectul se poate transforma într-un program cu caracter practic-artistic, iar metoda educației prin artă ar putea fi implementată în școala din care provin copiii. Pe lânga o implicare activă a pedagogilor locali, Școala de Vara își dorește de asemenea pe viitor atragerea mai multor artiști educatori ce vin din zone cât mai diferite. În afara atelierelor propuse copiilor, Școala va organiza o ministagiune anuală de teatru/ dans în care vor fi prezentate spectacole invitate.

Documentare video online

Documentar 2013 de Ana Drăghici
https://vimeo.com/64064513

Persoana și datele de contact ale organizatorilor
Mihaela Dancs, Mădălina Dan
E-mail: shoarlece@gmail.com
Web: www.facebook.com/Scoala-de-Vara-AzugaAzuga-Summer-School, azugascoaladevara.wordpress.com
Tel: 0722 362 803

Related Projects
    Sari la bara de unelte