Aflat pe Bulevardul Magheru, într-un spaţiu vibrant din centrul capitalei, Teatrul Nottara a fost fondat în 1947, ca Teatrul Armatei, căpătând mai târziu, în 1960, drept patronimic, numele marelui actor român Constantin Nottara. La acea vreme, în fruntea teatrului se afla George Vraca, nume de prestigiu al scenei româneşti. În 1964, după moartea lui Vraca, la direcţia teatrului a fost numit dramaturgul Horia Lovinescu.
Pe parcursul anilor, Teatrul Nottara s-a definit ca instituție de repertoriu, cu o personalitate distinctă în peisajul artistic românesc şi, datorită valorii echipei sale, a reuşit să-şi atragă un public fidel. Fără a-şi nega vreo clipă caracterul popular, Teatrul Nottara a reuşit să menţină, între cele 370 de titluri din dramaturgia românească şi universală, propuse publicului de-a lungul a peste 60 de ani de existenţă, un echilibru benefic între divertisment şi tematica filozofică, între râsul eliberator şi gravitatea problemelor existenţiale.
În prezent, Teatrul Nottara funcţionează ca o companie permanentă cu un colectiv artistic de 40 de actori angajaţi şi cu o echipă tehnică şi administrativă de circa 100 de membri, împreună propunând publicului un repertoriu de 35 de titluri. Începând cu 2013, Teatrul Nottara și-a creionat o imagine mai clară în peisajul cultural bucureștean, oferind publicului comedii de bulevard de bună calitate (la Sala „Horia Lovinescu”), dar și spectacole pornite din aplecarea spre nou și tânăr, spectacole elitiste sau experimentale (la Sala „George Constantin”).
Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:
Proiectul Sus, tot mai sus se adresează liceenilor, care au astfel șansa să joace într-un spectacol pus în scenă pentru ei. Programul se desfășoară de două ori pe an, în preajma Crăciunului și a datei de 1 Iunie.
Proiectul Nottara Play, prin care teatrul organizează spectacole-lectură în școli, pe texte din programa școlară, cu participarea actorilor teatrului. Elevii vizionează, în grup organizat, spectacole ale teatrului, după care au șansa să se întâlnească și să discute cu echipa de creatori (actori, regizor, scenograf etc.).
Contact:
Bd. Magheru nr. 20, sector 1, București
0724.729.734
Persoană de contact: Valentin Corneanu