Misiunea Teatrului Mic este de a contribui la dezvoltarea culturală a comunității prin realizarea și prezentarea unor producții teatrale moderne, diverse, valoroase și a unor activități culturale de anvergură, care să reflecte tendințele actuale în arta teatrală, să stimuleze tinerii creatori, asigurând o prezență constantă a instituției în circuiltul cultural local, național, european și internațional. Teatrul Mic s-a reorientat la nivel artistic printr-o mai bună structurare a programelor și proiectelor, o îmbunătățire adusă imaginii instituției și o dezvoltare a relațiilor de parteneriat atât la nivel național, cât și internațional.
Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:
Apa Vie – Spectacol de teatru-dans contemporan
Familia fără zahăr – spectacol de teatru muzical despre familia la români
5 licee – 5 teatre
Situația socială actuală și contextul educațional românesc fac ca educația non-formală/ alternativă să capete o importanță esențială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale. ECDL România și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. având sprijinul Primăriei Municipiului București și UNITER, își propun să susțină și să promoveze o dezvoltare echilibrată a tinerilor care urmăresc cariere și certificări internaționale, înțelegând însă și importanța culturii. ECDL România, împreună cu partenerii săi: ISMB, UNITER și PMB, propune continuarea unui proiect cultural dedicat elevilor de liceu, 5 licee – 5 teatre, prin care dorește încurajarea participării tinerilor la activități culturale prin intermediul unui concurs de spectacole de teatru și prin accesul acestora în instituțiile teatrale și la piese de teatru.
Lecturi performative în liceele bucureștene: un proiect de intervenție culturală, conceput de Teatrul Mic în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, în cadrul căruia ne propunem să familiarizăm liceeni din clasele a XI-a și a XII-a cu conținutul textelor care alcătuiesc programa de bacalaureat la disciplina limba și literatura română.
Artiști profesioniști se pun în slujba procesului de educare și formare a liceenilor, venind în întâmpinarea dificultății de a stârni curiozitatea și interesul tinerilor pentru lectură, pentru studiul literaturii române, aspecte pe care publicul larg le conștientizează din ce în ce mai des, de la an la an, în momentul în care statisticile reflectă faptul că un număr tot mai mare de elevi nu reușesc să promoveze examenul de bacalaureat. Dezinteresul față de lectură, capacitatea redusă de a analiza și interpreta un text reprezintă unele dintre motivele pentru care promovabilitatea la examenul de bacalaureat, examenul maturității, este din ce în ce mai scăzută.
Contact:
Str. Constantin Mille nr. 14-16, sector 1, București
www.facebook.com/teatrulmic.sifoartemic
0733.048.346
Persoana de contact: Ruxandra Ștefu