Teatrul Tineretului Metropolis – primul teatru de proiecte din București, instituție publică de spectacole subvenționată de Consiliul General al Primăriei Municipiului București, a luat ființă la 1 noiembrie 2007. În cei 10 ani de la înființare, peste 300 de tineri artiști au pășit pe această scenă.
Repertoriul teatrului cuprinde în stagiunea 2017–2018 un număr de 40 de titluri – o variată ofertă de spectacole, de la dramă, comedie, farsă, vodevil, musical semnate de autori clasici și contemporani.
În sediul teatrului din strada Mihai Eminescu există două săli de spectacol, Sala Mare situată la etajul întâi, de 150 de locuri, și cea de-a doua, Amfiteatru, de 100 de locuri aflată la parterul clădirii. Confortul și relaxarea spectatorului încep înainte de a intra în sala de spectacol, unde te întâmpină expoziții temporare precum și o cafenea elegantă și primitoare.
De asemenea, începând cu toamna anului 2017, în cartierul Titan, spectacolele Teatrului Metropolis vor putea fi văzute și în noul sediu, Sala Gloria, un spatiu modern cu 400 de locuri, pe perioada verii fiind susținute spectacole și în aer liber pe esplanada teatrului.
Un proiect semnificativ al teatrului îl reprezintă Ziarul Metropolis, cel mai important portal cultural, ce cuprinde cronici, interviuri, opinii, articole din teatru, film, carte, arte vizuale, literatură și muzică.
Aleea Celebrităților reprezintă un alt proiect de marcă, în cadrul căruia cei mai importanți artiști de teatru și film sunt omagiați, primind câte o stea pe bulevardul din Piața Timpului. Teatrul Metropolis înseamnă – atât pentru public cât și pentru creatori –, identitate culturală, stil, personalitate, anvergură.
Programe, proiecte sau activități dedicate școlilor, cu caracter recurent:
Proiectul 5 Teatre, 5 Licee, proiect care a ajuns la cea de a 7-a ediție. ECDL România împreună cu partenerii săi: ISMB, UNITER și PMB, propune continuarea unui proiect cultural dedicate elevilor de liceu, 5 licee – 5 teatre, prin care dorește încurajarea participării tinerilor la activități culturale prin intermediul unui concurs de spectacole de teatru și prin accesul acestora în institutiile teatrale și la piese de teatru.
Campania O nouă atitudine pentru cultură, o campanie de promovare a spectacolelor şi artiştilor Teatrului Tineretului Metropolis, împreună cu InfoCons – Centrul Naţional de Consiliere şi Informare în domeniul Protecţiei Consumatorului, Secretariatul General al Guvernului României, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti, prin expunerea celor mai reprezentative imagini din spectacolele teatrului în toate instituţiile de învăţământ gimnazial şi preuniversitar, aeroportul „Henri Coandă”, Gara de Nord, unităţi spitaliceşti din Bucureşti, muzee, Castelul Peleş şi Pelişor.
Parteneriat încheiat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”(UNATC), pentru Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru. Este organizat de Asociatia Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru în parteneriat cu Primăria capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București și UNATC I.L. Caragiale cu sprijinul Teatrului Metropolis și al Teatrului Bulandra.
Alte informații de natură să atragă școlile: Spectacole din repertoriul clasic și universal, titluri aflate în programa de învățământ, de asemenea spectacole cu impact social în rândul tinerei generații, spectacole aflate în avangarda creației regizorale și actoricești, susținute în majoritate de actori tineri alături de actori consacrați.
Spectacole susținute de tineri artiști și care pot constitui o recomandare pentru publicul tânar: O scrisoare pierdută, Titanic vals, Amadeus, Romeo și Julieta, A douăsprezecea noapte, Hamlet, Visul unei nopți de vară, Paganini, 7 dintr-o lovitură, 10 pentru New York, Procesul caprei cu un ied, Domnul Ibrahim și florile din Coran, Secretul razelor gamma asupra crăițelor lunatice.
Contact:
Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2
www.facebook.com/TeatrulMetropolis
Persoană de contact: Brîndușa Manea
021 2105108/ 0720 499 802