Raportul întâlnirii „De pe net, în clasă: imagini, filme și muzică în educație”. Invitați: Valentina Pavel și Nicolaie Constantinescu

8 iulie 2015

Fundația pentru o societate deschisă, București

Vreau să folosesc în predare materiale noi de pe Internet, imagini cu picturi celebre găsite pe net, fotografii de pe site-urile unor galerii de artă sau din muzee. Aș vrea să discut cu copiii despre un film pe care îl pot găsi și descărca gratis. Pot să le folosesc? Pot să le adaptez? Pot să le trimit altora ulterior? Ce sunt drepturile de autor și cum se aplică ele în educație? Cum știm ce putem folosi liber și ce nu? Cum putem crea la rândul nostru resurse deschise și de ce ar fi bine să facem asta? Unde găsim astfel de resurse culturale fără constrângeri legale sau tehnice?

​Echipa proiectului Susține cultura în educație alături de Coaliția pentru Resurse Educaționale Deschise România a organizat un atelier practic și informativ unde s-a discutat despre:

(1) legislația drepturilor de autor cu privire la utilizarea resurselor culturale în context educațional;

(2) ce sunt resursele educaționale deschise și cum le putem crea plecând de la creații artistice proprii sau ale copiilor și tinerilor cu care lucrăm;

(3) centre de resurse culturale deschise gândite pentru a fi utilizate la clasă și, mai general, în proiecte cu o componentă educațională, fie că e vorba de predarea artelor, conștientizarea asupra patrimoniului material sau imaterial, noi forme culturale etc.

Invitați: Valentina Pavel (ApTI) și Nicolaie Constantinescu (kosson.ro)

Citește raportul întâlnirii (Click, Save as. Se deschide ca .pdf)

Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional .

Cultura în educaţie
Cultura în educaţie
Contul oficial al echipei de proiect.
Related Posts

Leave a Comment

Sari la bara de unelte