3 septembrie 2015
Fundația pentru o societate deschisă, București
Pentru mulți copii manualele sunt, poate, singurele cărți pe care le au. Poveștile pe care acestea le spun cu ajutorul învățătorilor, al colegilor și părinților influențează felul în care ei interpretează și evaluează lumea, dorințele și modelele pe care le urmează în dezvoltarea lor către adolescență.
Ce se întâmplă atunci când aceste povești vorbesc despre realități inactuale sau promovează valori în care societatea de azi nu se mai regăsește? Care este orizontul de lume pe care îl deschid manualele copiilor de azi și cum pot interveni cadrele didactice și părinții pentru a contextualiza experiența utilizării manualului realităților din prezent? Ce putem învăța despre jocul cu simbolurile și crearea de noi povești despre realitate din activitatea unor artiști care și-au asumat promovarea expresivității copiilor și tinerilor prin teatru sau arte vizuale?
Echipa Susţine Cultura în educaţie, o parte din oamenii care stau în spatele cercetării Alice în Țara Manualelor şi artiști au propus o abordare activistă a discuției. Ce putem face plecând de la ceea ce există? Ce putem face pentru ca realitatea din zilele noastre să fie înfăţişată în manualele pentru copii?
Invitaţi: Laura Grünberg, Adela Sevastre, Bogdan Osiceanu, Iulian Oană.
Citeşte raportul întâlnirii. (Click, Save as. Se deschide ca .pdf)
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional .