Redirecţionează 20%

Am debutat în 2013 și dezvoltăm o rețea de profesioniști, organizații și resurse despre practici și politici publice în domeniu care împreună susțin integrarea artei și patrimoniului în viața copiilor, în cadrul unor parteneriate eficiente între școli și organizații culturale sau artiști.

Sprijinim realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educațională în România.

20% PENTRU ACCESUL LA CULTURĂ ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA

Dacă  doriți să fiți printre cei care Susțin cultura în educație, compania dumneavoastră poate direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului (nu mai mult de 3 la mie din cifra de afaceri) pentru a sprijini o cauză în care credeți.

Dacă alegeți să îndreptați până la 20% către colaborarea de calitate și profesionistă între cadre didactice și artiști în beneficiul copiilor şi tinerilor, facilitată de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură, atunci:
1.    Vă rugăm să descărcați contractul de sponsorizare (Click)
2.    Completați contractul cu datele companiei dumneavoastră
3.    Trimiteți contractul în format word la adresa contact@culturaineducatie.ro.

Vă vom transmite contractul în cel mai scurt timp semnat și ștampilat de noi către adresa companiei, în 2 exemplare.

Plata trebuie efectuată până la 31 decembrie 2016. Acești 20% nu reprezintă o cheltuială suplimentară, nu se aplică impozit de 16% pe suma direcționată. În cazul în care nu doriți să redirecționați, acești bani rămân statului.

 

 

 

Exemplu de calcul
Cifra de afaceri: 2 000 000 lei
Profit impozabil: 150 000
3 la mie din cifra de afaceri: 6 000
Impozit pe profit (16%) înainte de a deduce sponsorizarea din impozitul de plată: 24 000
20% din impozitul pe profit: 4800
Impozit de plată, după deducerea sponsorizarii din impozitul de plată: 19 200
Suma maximă ce poate fi sponsorizată: 4800 lei

CE FACEM CU CEI 20% DIRECȚIONAȚI

În 2017 vom continua să desfășurăm proiectul Parteneri edu-creativi și Forumul Cultura în educație – ediția a II-a, în paralel cu activități realizate în parteneriat cu alte organizații profesioniste care activează în domeniul educației prin cultură.

Așadar, banii redirecționați vor fi folosiți cu chibzuință pentru a asigura continuarea și dezvoltarea inițiativei Susține cultura în educație și a membrilor săi, astfel:

Organizarea Formărilor și Întâlnirilor Cultura în educație.

În 2015 și 2016 am organizat 14 formări și 19 întâlniri gratuite pentru profesori, artiști și educatori culturali, părinți și toți cei interesați. Profesioniștii în domeniu acceptă benevol invitația noastră de a susține aceste activități. Încercăm să le răsplătim efortul și să asigurăm protocolul aferent.

Costuri de producție

Pentru atelierele practice creative dedicate elevilor și profesorilor din cadrul proiectului Parteneri edu-creativi. Materiale de scris, cărți, recuzită etc.; Rareori costurile de producție sunt decontate de către finanțatori, de aceea aceste cheltuieli sunt acoperite de artiști, de asociaţia noastră sau cu ajutorul părinților.

Mentenanță website:
www.culturaineducatie.ro

Continuăm să facilităm accesul la informații și resurse printr-o platformă prietenoasă și adaptată nevoii de promovare a proiectelor și parteneriatelor derulate.
Costul serviciilor de mentenanță este de aproximativ 300 lei / lună.

Actualizarea arhivei on-line de proiecte de cultură în educație
www.culturaineducatie.ro/proiecte

Dorim ca arhiva să devină un instrument dinamic de promovare a inițiativelor culturale realizate în parteneriat cu școli în ultimii 15 ani în România. În momentul de față arhiva conține 40 de intrări.

Onorariile echipei de proiect, ale colaboratorilor, chiria, contabilitatea, consumabilele, transportul și cazarea participanților pentru derularea activităților sunt acoperite anual din finanțări nerambursabile atrase de către Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.

Calitatea și impactul proiectului Susține cultura în educație au fost recunoscute în 2016 de Administrația Fondului Cultural Național prin premiul oferit pentru „Comunicare și mediere culturală” şi de Radio România Cultural prin premiul oferit la categoria „Educație și Învățământ” în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural.

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură este, în prezent, una dintre puținele organizații din România care, prin proiectele și parteneriatele realizate, promovează rolul culturii în societate, face cercetare independentă și pune în valoare organizațiile și oamenii care fac lucrurile să se întâmple.

Susține cultura în educație este singura rețea de organizații și școli din România activă transdisciplinar și care își propune dezvoltarea integrării culturii în educație, a resurselor de cunoaștere, competențelor de advocacy și competențelor practicienilor de a lucra împreună.

Urmărește documentarul proiectului Parteneri edu-creativi:

Fă cadou Cartea-traseu „Da’ de ce să mă întorc în timp?”

Răsfoiește scenariile de lecție pentru realizarea unui traseu educativ prin patrimoniu în Piața Revoluției:

Folosește ghidul video „9 pași pentru pregătirea unui traseu educativ bazat pe patrimoniu cultural”:

Sari la bara de unelte