Servicii

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură este, în prezent, una dintre puținele organizații din România care, prin proiectele și parteneriatele realizate, promovează rolul culturii în societate, face cercetare independentă și pune în valoare organizațiile și oamenii care fac lucrurile să se întâmple.

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură propune operatorilor din domeniul culturii și educației să integreze inițiativa „Susține cultura în educație” în proiectele pe care aceștia le gândesc și cu care își doresc să atragă finanțări locale, naționale și internaționale.

Formări pentru cadre didactice

Realizăm formări personalizate pentru cadre didactice din domeniul de activitate specific partenerilor (suport de curs, identificare formatori, identificare resurse de formare suplimentare etc);

Formări pentru operatori culturali

Realizăm formări personalizate pentru operatori culturali din domeniul de activitate specific partenerilor (suport de curs, identificare formatori, identificare resurse de formare suplimentare etc);

Întâlniri Cultura în educaţie

Organizăm dezbateri și alte evenimente cu rolul de a dezvolta profilul activității /domeniului cultural al partenerului în raport cu mize educaționale și de dezvoltare a unui public tânăr prin colaborarea cu școlile;

Strategii

Elaborăm si dezvoltăm strategii de advocacy pentru cultura în educație (personalizat pentru obiectivele partenerului și având în vedere un tip de sprijin pe care acesta îl dorește din partea administrației publice).

Analize, rapoarte

Realizăm formări personalizate pentru cadre didactice din domeniul de activitate specific partenerilor (suport de curs, identificare formatori, identificare resurse de formare suplimentare etc).

Mediere, Consultanţă

Identificăm artiști sau profesori interesați să lucreze cu partenerul pentru noi proiecte de cultură în educație și coaching pe parcursul colaborării.

Promovare, Valorizare

Documentăm, promovăm și analizăm practicile artei în educație în domeniul de activitate al partenerului.

Instrumente, Metodologie

Dezvoltăm noi instrumente didactice și sugestii metodologice de integrare a artei în școli (personalizat pe profilul de activitate al partenerului).

Sari la bara de unelte